Design og kvalitet siden 1927

Central møbler blev grundlagt i 1927 af snedkermester A.P. Hansen og har gennem fire generationer leveret stilsikkert design, fuldendt formgivning og perfekt komfort indenfor møbler og boligindretning.

Møbler gennem generationer

Gennem fire generationer har Hansen-familien solgt designermøbler til danske hjem

Året var 1927. I et lille lokale på vindegade i Odense Centrum slog A. P. Hansen dørene op til Central møbler Magasinet. En møbelforretning med møbler fra eget snedkeri. Fra starten var forretningen en stor succes med mange lokale kunder.

Nye tider i møbelbranchen

Fra eget snedkeri til til arkitekttegnede designmøbler

Efter 2. verdenskrig skete der et markant skift i møbelbranchen. Store dele af møbelproduktionen blev flyttet fra snedkerværksteder til møbelfabrikker, hvorfra salget af designmøbler virkelig tog fart.

I perioden blev en masse nye arkitekter uddannet. Heriblandt var Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Poul Kjærholm. De danske arkitekter tegnede banebrydende møbler med stor fokus på både æstetik og funktion. Designmøblerne blev hurtigt en del af Central møblers DNA, da størstedelen af egenproduktionen blev byttet ud med møbler fra blandt andet møbelfabrikkerne, Carl Hansen & Søn, Getama, J. L Møller og Fritz Hansen.

Blandt mange andre designmøbler stod Wegners CH24 Y-stolen udstillet i butikken i Odenses centrum og solgte i stor stil. I dag kan den ikoniske y-stol stadig findes i mange varianter hos Central møbler, blandt et hav af andre danske møbelklassikere.

Ny generation træder til

Med butikken fyldt af designmøbler voksede Central møbler hurtigt, hvorfor A.P fik brug for hjælp fra sin søn, Arne i forretningen. Arne overtog hurtigt A.Ps rolle og drev forretningen, mens A.P beskæftigede sig med foreningsarbejde og fungerede som sparringspartner. Samarbejdet mellem far og søn varede desværre ikke mere end 10 år, da Arne døde i en vådeskudsulykke i hjemmeværnet i 1959. Derfor nåede der aldrig at forekomme et generationsskifte mellem de to.

1. generationsskifte

Bjørn Hansen

I 1964 udvidede A.P lokalerne, da han købte naboejendommene i Jernbanegade 24-28. Central møbler var nu Odenses største designmøbelforretning. A.P var efterhånden en ældre herre og den store forretning krævede mere og mere, så han bad sit barnebarn, Bjørn, som på daværende tidspunkt solgte danske møbler i Tyskland, om at komme hjem og hjælpe til i butikken.

A.P Hansen & Bjørn Hansen

Bjørn begyndte i butikken som 23-årig. Hans start var hård under oliekrisen, hvor det både var svært at skaffe møbler og personale til forretningen. Samtidig skulle Bjørn leve op til sin farfars mange krav til, hvordan hans livsværk skulle videreføres.

De to aftalte en skæringsdato for et generationsskifte, så Bjørn kunne sikre sin fremtid i Central møbler. I 1975 oprettede Aksel et anpartsselskab, hvor både Bjørn og Dagny købte sig ind i forretningen. I 1980 blev A.P ramt af sygdom, hvorfor Bjørn overtog resten af A.Ps andel i Central møbler.

Det første generationsskifte i Central møblers historie skete i 1980, hvor A.P’s barnebarn, Bjørn, overtog forretningen.

Central møbler flytter til Dyrup

Gennem årene var parkeringsforholdene blevet vanskeligere i Odense Centrum. Det var besværligt at på- og aflæsse møbler ved forretningen. Samtidig krævede det mange kræfter at bære møbler op og ned fra lageret, som lå på 2. sal i ejendommen. Samtidig var forretningen i rivende udvikling, så der var behov for større lokaler.

Bjørn boede i Dyrup på daværende tidspunkt. Hver dag på vej ind til Central møbler kørte han forbi en stor kommunalejet grund på Magnoliavej, som han valgte at købe. Herefter gik tingene stærkt, og i 1988 kunne Bjørn åbne Central møbler i nye store lokaler i Dyrup.

4. generation kommer til

På trods for en godt kørende forretning havde Bjørn ikke tænkt sig at lade Central møbler fylde hans hverdag i al fremtid. Efter 44 år i forretningen var det tid til endnu et generationsskifte.

Bjørns datter, Louise Chrintz Hansen, er ligesom sin far, uddannet i møbelbranchen. Hun havde som yngre arbejdet hos sin far i Central møbler og derefter taget uddannelsen som møbelsælger i København. Efter fem år i København og et år i London vendte Louise tilbage til Odense for at træde i sin fars fodspor. Det var tilbage i 2012.

I 2013 fik Bjørn konstateret en alvorlig sygdom. Louise overtog
den daglige drift af butikken. Efter sygdomsforløbet kom Bjørn tilbage på deltid indtil han overdrog forretningen til Louise ved et generationsskifte i 2019.

I dag er i alt 10 personer beskæftiget i Central møbler, hvoraf flere har haft 30 års jubilæum. Både personale og kunder er fuldt med gennem tiden, hvilket vi er meget stolte af. Vi handler i dag med anden og tredje generation af kunder, da børn og børnebørn af vores kunder også kommer i butikken.

Møbler skal bruges

De skal være en del af vores hverdag gennem generationer. Vi har i årenes løb fastholdt vores fokus på designklassikere og samtidig udvidet vores sortiment med nyere designmøbler af høj kvalitet, som kan holde i flere generationer.

×